top of page
289366368_1207347520013867_6033298620223604792_n_edited_edited.jpg
Child on Smartphone

BØRN OG HOVEDPINE

Det estimeres at 75% af børn i 15-års alderen har oplevet signifikant hovedpine, som for 10% er tilbagevendende. Hovedpine er en af de mest almindelige lidelser hos børn, og det kan have en stor indflydelse på et barns liv. Det kan påvirkebarnets deltagelse i sociale aktiviteter med  venner og familie og det er også den tredje mest almindelige årsag til sygefravær i skolen.

 

Kiropraktor Susanne Lynge er med mere en 30 års klinisk erfaring ekspert i diagnosticering and behandling af børn og unge med hovedpine og migræne. 

Tilbagevendende hovedpiner hos børn kan udvikle 'sig til alvorlige hovedpiner senere i livet. En af de mest brugte alternative behandlingsformer for hovedpine, som benyttes af voksne er kiropraktisk behandling og hovedpine er den næst hyppigste årsag til at børn søger en kiropraktor i Danmark. 

jens voice.00_04_01_15.Still003_edited.jpg

Hovedpine og Nakkeproblemer hos børn

De fleste børn oplever fald og slag i leg og sport, Dette kan være starten på et nakkeproblem og bør tages alvorligt. For meget skærmtid med mobiltelefon, computer og IPad kan også have en negativ effekt på nakken og give hovedpine.

Tegn på hovedpine hos mindre børn

  • Ked af det

  • Mavepine

  • Træthed

  • Kvalme eller nedsat appetit

  • Lyd- og lysfølsom

  • Irritabel eller agressiv

  • Dårlig søvn

Conference Meeting

Behandling af hovedpine hos børn og unge
- Forskningsprojektet

Kiropraktor Susanne Lynge publicerede i 2021 gennemgribende forskning om behandlingen af hovedpine hos børn og unge i samarbejde med Syddansk Universitet.

Projektet som er det første af sin art omfattede 200 børn i alderen 7-14 år, som oplevede tilbagevendende hovedpine eller migræne mindst en gang om ugen i mere end et halvt år. Af de 200 børn modtog 100 børn målrettet kiropraktisk manipulationsbehandling, og 100 børn modtog placebobehandling.

 

Undersøgelsen konkluderede, at kiropraktisk spinal manipulation resulterede i færre hovedpine og højere global opfattet effekt, med kun mindre bivirkninger.

Screenshot 2024-04-08 at 20.20.23.png

LEA BLEV FRI FOR HOVEDPINE

Hovedpine er en af de mest almindelige lidelser hos børn, og det kan have en stor indflydelse på et barns liv. Det kan påvirkebarnets deltagelse i sociale aktiviteter med  venner og familie og det er også den tredje mest almindelige årsag til sygefravær i skolen. Det estimeres at 75% af børn i 15-års alderen har oplevet signifikant hovedpine, som for 10% er tilbagevendende. 

Tilbagevendende hovedpiner hos børn kan udvikle 'sig til alvorlige hovedpiner senere i livet. En af de mest brugte alternative behandlingsformer for hovedpine, som benyttes af voksne er kiropraktisk behandling og hovedpine er den næst hyppigste årsag til at børn søger en kiropraktor i Danmark. Vi undersøger nu kiropraktisk behandlings effekt på antal af hovedpiner, som barnet har pr. uge, styrken af disse hovedpiner og et eventuelt medicinforbrug for hovedpine.

OM FORSKNINGSPROJEKTET

 

Tusindvis af skolebørn lider af tilbagevendende hovedpine eller migræne. Hovedpineprojektet blev publiceret i BMC med banebrydende resultater for kiropraktisk manipulationsbehandling af børn med hovedpine, og viste at behandlingen har signifikant effekt på hovedpine og migræne hos skolebørn.

I projektet indgik 200 børn i alderen 7-14 år, der oplevede tilbagevendende hovedpine eller migræne mindst en gang om ugen gennem mere end et halvt år. Af de 200 børn fik 100 børn målrettet kiropraktisk manipulationsbehandling, og 100 børn fik placebobehanding.

På klinikken er vi specialister i behandling af børn med hovedpine. Book gerne en tid hos os via telefon.

Anchor 1

MERE OM PROJEKTET

Initiator and project manager:

Susanne Lynge, Chiropractor

Master of Science (Pediatrics)

 

Project pediatrician:

Olav Bennedbæk, pediatrician

Scientific consultant:

Lise Hestbæk , Associate Professor 

Nordic Institute for Chiropractic and Clinical Biomechanics (NIKKB) and the Department of Sport and Biomechanics,

University of Southern Denmark (SDU)

 

Scientific consultant:

Henrik Wulff Christensen, Director and Research Leader NIKKB

 

Research assistant:

Orla Lund Nielsen, NIKKB

 

Statistical consultant:

Werner Vach, Professor

NIKKB and the Institute of Medical Biometry and Medical Informatics, and University of Freiburg, Stefan-Meier- Strasse 26, Freiburg, Germany

 

Project secretary:

Tinna Bjørnbak

Chiropractic Center and Children's Clinic Brønderslev

Apartment Building
bottom of page