top of page

BØRN OG HOVEDPINE

Hovedpine er en af de mest almindelige lidelser hos børn, og det kan have en stor indflydelse på et barns liv. Det kan påvirkebarnets deltagelse i sociale aktiviteter med  venner og familie og det er også den tredje mest almindelige årsag til sygefravær i skolen. Det estimeres at 75% af børn i 15-års alderen har oplevet signifikant hovedpine, som for 10% er tilbagevendende. 

Tilbagevendende hovedpiner hos børn kan udvikle 'sig til alvorlige hovedpiner senere i livet. En af de mest brugte alternative behandlingsformer for hovedpine, som benyttes af voksne er kiropraktisk behandling og hovedpine er den næst hyppigste årsag til at børn søger en kiropraktor i Danmark. Vi undersøger nu kiropraktisk behandlings effekt på antal af hovedpiner, som barnet har pr. uge, styrken af disse hovedpiner og et eventuelt medicinforbrug for hovedpine.

Screenshot 2022-06-25 at 11.08.45.png

podcast

interview hos australian chiropractors association

OM FORSKNINGSPROJEKTET

 

Tusindvis af skolebørn lider af tilbagevendende hovedpine eller migræne. Hovedpineprojektet blev publiceret i BMC med banebrydende resultater for kiropraktisk manipulationsbehandling af børn med hovedpine, og viste at behandlingen har signifikant effekt på hovedpine og migræne hos skolebørn.

I projektet indgik 200 børn i alderen 7-14 år, der oplevede tilbagevendende hovedpine eller migræne mindst en gang om ugen gennem mere end et halvt år. Af de 200 børn fik 100 børn målrettet kiropraktisk manipulationsbehandling, og 100 børn fik placebobehanding.

På klinikken er vi specialister i behandling af børn med hovedpine. Book gerne en tid hos os via telefon.

Anchor 1

MERE OM PROJEKTET

Initiator and project manager:

Susanne Lynge, Chiropractor

Master of Science (Pediatrics)

 

Project pediatrician:

Olav Bennedbæk, pediatrician

Scientific consultant:

Lise Hestbæk , Associate Professor 

Nordic Institute for Chiropractic and Clinical Biomechanics (NIKKB) and the Department of Sport and Biomechanics,

University of Southern Denmark (SDU)

 

Scientific consultant:

Henrik Wulff Christensen, Director and Research Leader NIKKB

 

Research assistant:

Orla Lund Nielsen, NIKKB

 

Statistical consultant:

Werner Vach, Professor

NIKKB and the Institute of Medical Biometry and Medical Informatics, and University of Freiburg, Stefan-Meier- Strasse 26, Freiburg, Germany

 

Project secretary:

Tinna Bjørnbak

Chiropractic Center and Children's Clinic Brønderslev

Apartment Building
bottom of page