top of page
IMG_1735-2.jpg
IMG_1642_edited.jpg
IMG_2032_edited.jpg

HOVEDPINE OG MIGRÆNE

Vi ser mange patienter med nakkeproblemer og hovedpine på klinikken. Den kiropraktiske behandling her går hånd i hånd med en grundig rådgivning om, hvordan vi bedst hjælper dig og hvad du selv kan gøre. Der findes mange typer hovedpine som spænder fra let hovedpine, over spændingshovedpine, "ondt over øjet", og til regulær migræne. Nakkeproblemer øges jo længere skærmtid, du har.

Headache

hovedpine og migræne

Hos Kiropraktisk Center Brønderslev har vi stor erfaring med behandling af hovedpine og migræne hos både børn og voksne. Dårlig funktion af nakkeled og rygled kan irritere både led, muskler og nerver og er en almindelig årsag til hovedpine.

Hovedpine og migræne kan have mange forskellige årsager. Vi laver grundig neurologisk, ortopædisk og kiropraktisk undersøgelse ved første besøg, og røntgenundersøgelser hvis indikeret.

 

Vi anderkender at hovedpine og migræne kan have flere årsager, derfor lægger vi vægt på at kende patientens sygdomshistorie, livsstil, søvn og motionsvaner, samt skærmforbrug.

jens voice.00_04_01_15.Still003_edited.jpg

Hovedpine og Nakkeproblemer hos børn

De fleste børn oplever fald og slag i leg og sport, Dette kan være starten på et nakkeproblem og bør tages alvorligt. For meget skærmtid med mobiltelefon, computer og IPad kan også have en negativ effekt på nakken og give hovedpine.

Tegn på hovedpine hos mindre børn

  • Ked af det

  • Mavepine

  • Træthed

  • Kvalme eller nedsat appetit

  • Lyd- og lysfølsom

  • Irritabel eller agressiv

  • Dårlig søvn

289366368_1207347520013867_6033298620223604792_n_edited_edited.jpg

Forskning i børn og hovedpine

Susanne Lynge er uddannet i USA i 1986 og børn i alderen 0-18 år fylder ca. 70% af hendes hverdag som kiropraktor her på klinikken. I 2012 tog hun en Masters of Science uddannelse i kiropraktisk pædiatri i Bournemouth. Susanne publicerede i 2021 gennemgribende forskning om behandlingen af hovedpine hos børn og unge i samarbejde med Syddansk Universitet.

 

Hun har været initiativtager, projektleder og behandler på Hovedpineprojektet, en randomiseret, kliniske undersøgelse, som undersøgte effekten af kiropraktisk behandling på hovedpine hos 200 børn i 7-14 års alderen. Dette projekt er lavet i samarbejde med 3 forskere fra Syddansk Universitet og en børnelæge i Aalborg.

Undersøgelsen konkluderede, at kiropraktisk spinal manipulation resulterede i færre hovedpine og højere global opfattet effekt, med kun mindre bivirkninger.

bottom of page