top of page
IMG_2329_edited_edited.jpg
IMG_1676_edited.jpg

KIROPRAKTIK FOR BØRN I SKOLEALDEREN

I denne aldersgruppe er opbygning af knogler og muskler i fuld gang, hjernen fortsætter sin udvikling. Både immunforsvaret og fordøjelsessystemet er også afhængig af bevægelse og aktivitet i denne alder og udvikling.

jens voice.00_04_01_15.Still003_edited_edited.jpg

Et liv med leg og bevægelse

I denne aldersgruppe er bevægelsesmønstre formes og ryggens og nakkens holdning er fortsat under konstruktion. Vi har gode erfaringer med behandling af denne aldersgruppe, som nok er et af de tidspunkter i livet, hvor man generelt er sundest og bevæger sig mest. 

Almindelige tegn på fejlstillinger i ryg eller nakke

 • Dårlig søvn

 • Træthed

 • Opkast eller kvalme

 • Tager sig til ørerne

 • Klager over ondt i maven eller hovedet

 • Aggressiv eller irritabel

 • Klager når skal gå langt

 • ”Vokseværk”- ondt i benene om aftenen

 • Stille, isolerer sig, vil helst lege i et hjørne for sig selv

 • Manglende appetit eller småtspisende (barnet kan have kvalme)

 • Klager over ondt bag øjet (kan være hovedpine)

 • Slår på hoved med hænder, eller slår hovedet imod ting

Fald og ulykker 

Det er en meget aktiv aldersgruppe. Efter at barnet får lært at gå, så er næste skridt jo at løbe, hoppe, kravle op og dermed også at kunne komme til at slå sig. Vi tager disse fald og slag seriøst, da vi ofte i hverdagen på klinikken ser, at barnet efterfølgende kan begynde at have problemer med nakken eller ryggen. Det er ikke ualmindeligt, at voksne patienter med kroniske problemer kan datere oprindelsen af et ryg- og/eller nakkeproblem tilbage til et fald eller en skade, som barn eller ung.

Children Playing Tug of War
IMG_1676_edited.jpg

DE STILLESIDDENDE BØRN

Vi må konstatere, at selv mindre børn kan risikere at sidde stille i alt for lange perioder ved mobiltelefon, I-pad og computere. De er ganske enkelt ikke designet til denne passive aktivitet for længe ad gangen. Dette kan medføre klager over ondt i nakke, hoved, ryg og ben.

Vi mener derfor, at forebyggelsen af problemer og smerter i bevægeapparatet som voksen bør have stor fokus allerede i barndommen, og at det er klogt at få barnets ryg undersøgt en gang imellem gennem opvæksten. Nogle gange opdager vi problemer, som bør rettes, andre gange gives der ikke nogen behandling. Dette kan sammenlignes med, at man også gennem opvæksten får et tandeftersyn eller er hos læge til de aldersmæssige relevante besøg.

Anchor stillesidded
Child on Smartphone

BØRN OG HOVEDPINE

Hovedpine er en af de mest almindelige lidelser hos børn, og det kan have en stor indflydelse på et barns liv. Det kan påvirkebarnets deltagelse i sociale aktiviteter med  venner og familie og det er også den tredje mest almindelige årsag til sygefravær i skolen. Det estimeres at 75% af børn i 15-års alderen har oplevet signifikant hovedpine, som for 10% er tilbagevendende. 

Eksperter indenfor behandling af hovedpine hos børn

Med mere en 30 års klinisk erfaring på egen klinik er Susanne Lynge ekspert i diagnosticering and behandling af børn og unge med hovedpine og migræne. Tilbagevendende hovedpiner hos børn kan udvikle 'sig til alvorlige hovedpiner senere i livet. En af de mest brugte alternative behandlingsformer for hovedpine, som benyttes af voksne er kiropraktisk behandling og hovedpine er den næst hyppigste årsag til at børn søger en kiropraktor i Danmark. 

IMG_1498.jpg

SPÆDBØRN

I denne aldersgruppe er opbygning af knogler og muskler i fuld gang.

børn og unge 7-18 år

Både led, knogler og muskler er i en rivende udvikling i denne aldersgruppe.

stillesiddende børn

Selv mindre børn kan risikere at sidde stille i alt for lange perioder ved mobiltelefon, I-pad..

bottom of page